Connected The Dots

In een speech van wijlen Steve Jobs heeft hij het over connecting the dots en specifiek: “Of course it was impossible to connect the dots looking forward when I was in college. But it was very, very clear looking backward 10 years later. Again, you can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backward…”

Het moment vlak voor het besluit viel me volledig te richten op ICT assessments verbond ik de punten terwijl ik terugkeek. Het klopte met mijn kwaliteiten, mijn ervaring, mijn breed georiënteerde kennis en was daarnaast volledig in lijn met mijn missie en kernwaarden. Mijn missie zoals ik deze formuleerde tijdens een jaartraining persoonlijke ontwikkeling in 2014 luidt: “Aanstormende talenten kennis, kunde en kansen bieden.” Deze missie was me direct duidelijk geworden toen ik mijzelf de vraag stelde: “Wat maakt mij het meest trots van alles dat ik bereikt heb in 8 jaar ondernemen?”. Het antwoord was direct “Casper!”. Casper was de eerste technische medewerker die ik aan nam in 2009. Zijn computerkennis was op dat moment te typeren als “de handige buurjongen die goed is met computers”. Bij SteeWell ontwikkelde hij zich onder mijn begeleiding en dankzij zijn eigen tomeloze inzet tot een échte systeem- en netwerkbeheerder. Een beheerder wie ik bij de belangrijke opdrachtgevers aan bedrijfskritische systemen onderhoud kon laten plegen.

Het waren niet de technologische hoogstandjes, niet de onder enorme druk opgeloste catastrofale storingen, niet de pragmatische oplossingsgerichte slimmigheidjes en al helemaal niet het soms exceptionele rendement van de onderneming waar ik trots op was. Het was de bijdrage aan de persoonlijke en zakelijke groei van Casper dat er voor mij écht toe had gedaan…

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *